Sneeuweten

Het sneeuwstormt en al starende naar buiten kwam deze oude song in mij op:
Alison Moyet

Damn, een nog mooiere  versie hier (kiest u maar)

Hoe toepasselijk. Gisteravond een maaltje gemaakt wat ook behoorlijk wit was.
Ik dacht altijd dat cannelloni met sloten tomatensaus bereid werd, maar een surftochtje op het wereld wijde web leerde mij dat het ook anders kan. Cannelloni gevuld met ricotta en spinazie met als ‘topping’ mozzarella en parmezaan. De Ciaccini (witte pizza) van de ovenschotels. Da’s veel kaas zult u zeggen. Nou, dat klopt.
Een bijzonder maaltje want, ondanks de bergen kaas, subtiel. Hoe dat zo?
Door een (1) ingredient: ansjovis.
Ik heb ansjovis nooit lekker gevonden, eerder buitengewoon vies, maar dat was dan meestal als topping op een pizza. Nu ik het een paar keer verwerkt/versmolten heb met andere ingredienten vind ik het een fijne ‘kick’ geven.
De making of de cannellonischotel: knoftenen, ui en ansjovis fijngesneden en gefruit, spinazie hierin gebakken, wat zout en peper toe. Uit laten lekken, ricotta erbij en ‘voilà’  de vulling was klaar. Ovenschaaltjes ingevet, cannelloni’s gevuld (met een mes ipv een lepeltje, gaat makkelijker en voorkomt luchtbellen) en in schaaltjes gelegd, parmezaans dekbedje en mozarrella vlokken eroverheen, scheutje room, beetje peper en dit alles 40 minuten in de oven.

Nog een film gedaan? Yep, ‘Winter’s Bone’. Toch wel een aanrader. Niet vrolijk, eerder wat beklemmend, maar wel prettig rustig. Jammer alleen dat er in zaal 3 van Kriterion iets met de airco mis was/is, waardoor er met zekere regelmaat een soort ratelend geluid achter ons opkwam (ga je toch op letten… gaat het weer weg… gaat het weer weg, o nee, daar gaat ‘ie weer enz.)

Een gedachte over “Sneeuweten

  1. Renee

    Ziet er lekker uit als je van spinazie houdt, niet dus.ha ha Heb Winter Bones ook gezien en vond het een fantastiche film, in Cinecenter was het zonder geratel dus dat scheelt. Geweldig gespeeld, beklemmend, leerzaam, prachtig gefilmd, kortom zeer indrukwekkend. dag liefs Renee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *