Diepvries eend

Vandaag een wandelingetje gemaakt  in Waterland wegens het mooie winterweer.
2 zaken vielen hierbij op (naast pittoreske vergezichten, bevroren kroos, de vele ganzen en koude oren).
Het eerste was een diepgevroren eend. Ik kom uit Waterland, maar zulks ben ik nog niet eerder tegengekomen zomaar in een slootje naast de weg.
De eend had iets treurigs, melancholieks, maar straalde ook complete rust uit. Het leek er een beetje op alsof hij (/zij) uitgeput was, z’n kopje in het kroos had neergelegd, en dat meteen de hierop volgende nacht de vorst er overheen was gegaan. Perfect geconserveerd en gelijk boerenkool, misschien zelfs lekkerder, maar dan zou ik toch eerst willen weten waaraan hij is overleden. 

Het tweede was vandalisme, maar dan van het constructieve soort.
Een paar weken geleden las ik in het Parool dat er aan de Poppendammergouw bij een ophaalbruggetje mans hoge ‘stadsgrens-borden’ waren geplaatst. We kwamen er vandaag langs, en om een lang verhaal kort te maken: ze staan er niet meer.

Tot slot de maaltijd van gisteren, een linzen-experiment.
‘Puy’ linzen, gekookt, met in de oven gebakken puntpaprika en rode ui, geroosterde knoflook, pancetta en saucijzen, balsamico en olie, peper en zout en wat tijm.
Stoere kost!

7 gedachten over “Diepvries eend

  1. -JC-

    Wat durf je niet te vragen? Of ik Johan Cruijff ben LOL, nee hoor die ben ik niet 😉 en op water lopen kan ik ook niet.
    Hahahaha, nogmaals dank voor de tip van dat keuzemenu.

  2. Rob Alberts

    Dwalend op het internet, bladerend van blog naar blog kom ik hier even lezen.
    Een diepvrieseend vind ik maar niets.
    Maar dat de vreselijke borden bij het bruggetje verdwenen zijn vind ik weer goed nieuws.
    En het stoere linzenvoer zal ik deze week eens proberen.
    Smakelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

    1. Marja

      Hoi Rob,
      Tja die eend was eigenlijk gewoon mooi… maar ook wonderlijk bevroren.
      Brug: goeie actie!
      Wat de linzen betreft: er kan niet zo heel veel misgaan, maar mocht je toch nog vragen hebben: mail mij (achteraf vond ik dat bepaalde details toch net iets anders konden).
      Groet uit Amsterdam-Zeeburg 😉

  3. Klary Koopmans

    eetwetenswaardighedennerdalert: tis boerenkool, en niet bloemkool, waar de vorst over moet gaan. (voor t geval je een bloemkool in de vriezer wilde gaan leggen 😉 )

    Linzen, mmm. Moet ik ook snel weer eens maken, goede winterkost.

    1. Marja

      Damn!, thanx dear, meteen aangepast. Heb R. nog laten checken, maar die leest over de kolen heen. Deze linzen waren trouwens inderdaad behoorlijk lekker.
      Eend ligt nog in het slootje.
      x, M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *