Zou er een apparaat bestaan waarmee je tijmblaadjes van de takjes kunt halen? Kan iemand dit uitvinden?
Elk recept waar tijm in gaat bezorgt mij naast enthousiame (lekker!) ook de nodige kopzorgen. Wat tijd betreft.
Het ‘ritsen’ van de takjes heb ik aardig onder de knie, ware het niet dat te vaak de takjes breken, waardoor ik alsnog bijna blaadje voor blaadje bezig ben aan mijn ‘2 eetlepels’ of ‘kopje’ tijm te komen.
Ik neig naar gewoon hakken die takjes (ik verdenk koks ervan deze methode te hanteren), maar dit stuit mij toch tegen de borst.
Afijn, dit heeft niets te maken met de foto’s hieronder.
Een beeldverslagje van de maaltijd van gisteren: spinazie salade met basilicum (en pijnboompitjes en pancetta en parmezaan en knoflook met een lichte, zoet/zure dressing) met een -daar is ie weer!- platbrood ingesmeerd met een mierikswortelmengsel waarop gerookte zalm (crumble toe: het kon niet op)
Eergisteren trouwens met vriend L naar Exit Through the Gift Shop geweest in Kriterion. De vraag: heeft Banksy het gedaan of niet?
Wat hij al dan niet gedaan heeft? Ga kijken, de film is de moeite waard.
Nu weer verder tijm plukken…
ik doe meestal gewoon hele takjes tijm. of ze koken niet zo lang mee en dan geven ze wel hun smaak af en vis je het hele takje eruit, óf ze koken zo lang mee dat de blaadjes vanzelf van de stokjes vallen en dan vis je dus alleen het stokje eruit.