Drukke dag vandaag. Tot 18.30 in bespreking, dus wat te doen met eten? Uitgebreid koken? Mwah, geen energie meer. Partner gebeld en al overleggend besloten tot de super-makkelijk-maar-oh-zo-smakelijke pizza.
Na supermarkt-deformed denken bedacht ik mij dat plaatselijk zaakje nog open zou zijn, tot 20.00 uur.
Het ging mij vooral om ‘die bodem’. Heb veel gelezen over pizzabodems en hoe die zelf te maken en dan vooral als je een steenoven in de tuin hebt. Ik heb geen tuin en geen steenoven. Heb wel de lekkerste pizza ooit in (hoe kan het ook anders) een dorp in Toscane gegeten. Wat de bodem betreft doe ik verder geen moeite; ik heb het Arabisch platte brood ontdekt.
Dus bij plaatselijk zaakje Arabisch platbrood gekocht, sjalotjes, kleine tomaatjes en korianderhumus (niet voor op de pizza. maar vast nuttig voor morgen). Daarna toch even de super ingedoken voor wat ham en 2 verschillende soorten kaas (‘gewone’ en Gorgonzola). Thuisgekomen met z’n twee staan snijden. Partner kookt normaal nooit, maar ik heb z’n zwakke plek ontdekt: vorige keer nam hij ook al enthousiast deel aan deze pizza; vandaag stonden we samen naast elkaar te snijden. 10 minuten kost het geheel. Arabisch brood belegd met: tomatensaus (of niet… noem ik niet in het lijstje, kan vervangen worden door eigengemaakte of gekochte saus, maar het hoeft niet, beetje goeie olie volstaat ook), gedroogde pepertjes, fijngesneden knoflook, ham (ik leg de ham onder de andere ingredienten anders droogt ‘ie uit wegens grillbereiding), ui of sjalot, tomaatjes, kaas 1 en 2, wat oregano en ‘wop’ 5 minuten onder de grill . Wel bijblijven trouwens, want het brood is zo dun dat je je niet kunt veroorloven tussendoor de krant te lezen. Pizza verbrandt gegarandeerd (in de oven kijken is trouwens leuker).
Een sneller-der-der pizza ken ik niet. Maar vooral: hij is super lekker.
Lijkt me super lekker, ga het snel (s)maken, xx Renee
Lijkt mij ook echt iets voor jou!
Pingback: Vegetarisch « Marja Feltkamp
Het brood een beetje besprenkelen met water voorkomt het verbranden.
Maar inderdaad een lekkere en snelle vorm van een pizza.
Smakelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost